Wensenformulier

Iedereen moet de uitvaart krijgen die bij hem of haar past. Daar nemen we dan ook uitgebreid de tijd voor, de uitvaartbespreking is een praktische bespreking waarbij op papier wordt gezet wat de afspraken zijn rondom de uitvaart en daarbij een opgave van de te verwachte kosten.

Wensen vastleggen voor na het overlijden

Omdat er in korte tijd veel geregeld moet worden, volgt het uitvaartgesprek vrij kort na het overlijden. Het kan voor nabestaanden daarom praktisch zijn als zij een wilsverklaring van de overledene hebben. Het maken van keuzes wordt eenvoudiger als je weet wat de wensen van iemand zijn. Uitvaartverzorging Kievit heeft hiervoor een aantal mogelijkheden.

Een wensenlijst heeft geen officiële status en kan daarom alleen als leidraad worden gebruikt. Alleen een testament of een op de juiste wijze opgemaakt codicil, dat in zijn geheel handgeschreven, voorzien van datum en handtekening zijn rechtsgeldig.

De voorbespreking, dit is heel praktisch als het overlijden op korte termijn is te verwachten. De voorbespreking is heel praktisch en informatief van aard. We doorlopen samen met u alle stappen, zetten uw keuzes tot in detail op een rij en verwerken dit tot een draaiboek. Zo weet u zeker dat aan alles wordt gedacht en is vanaf het allereerste moment helder wie wat moet doen. Dat geeft rust voor uzelf en schept duidelijkheid voor uw nabestaanden.

Niet iedere uitvaartverzorger of uitvaartverzekeraar biedt deze mogelijkheid, omdat in een voorbespreking ook veel tijd gaat zitten brengen wij hiervoor kosten in rekening, deze kosten worden later in mindering gebracht op de nota van de uitvaart.

Het wensenboekje, hierin kan u in grote lijnen vastzetten hoe de uitvaart er later moet gaan uitzien. Dit gebruiken we dan als leidraad voor de uitvaart

Het is ook mogelijk om via deze site uw wensen vast te leggen.

Vul zoveel mogelijk gegevens in. U kan of wil misschien niet alle gegevens invoeren, maar hoe meer gegevens u invult hoe makkelijker het is voor uw nabestaanden. Na het invullen print de lijst uit of verzend u hem naar Uitvaartverzorging Kievit met het verzoek deze voor u in het archief te bewaren. U krijgt dan ook een exemplaar thuisgestuurd om te bewaren.


Wensenformulier verzenden?
Nee
Ja