24/7 bereikbaar op   0181 - 488 088

De uitvaart

Uitvaartverzorging Kievit verzorgt uitvaarten in de hele regio. U kunt gebruik maken van ons uitvaartcentrum in Hellevoetsluis of Melissant. Ons uitvaartcentrum in Hellevoetsluis heeft de beschikking over 4 smaakvol ingerichte rouwkamers.

Een gedeelte van deze kamers zijn door de nabestaanden via een speciaal systeem ook te bezoeken zonder dat er iemand van het uitvaartcentrum aanwezig hoeft te zijn. In het uitvaartcentrum Hellevoetsluis bevinden zich twee zalen met een gezamenlijke capaciteit voor ruim 200 personen.

Uw idee

Naast uw eigen keuze voor de locatie heeft u ook de mogelijkheid de invulling van de plechtigheid zelf vorm te geven. Welke muziek heeft uw voorkeur? Kiest u een lievelingsnummer, een lied dat uw leven weerspiegelt of een compositie die de nabestaanden moed geeft? Modern, klassiek of religieus? Misschien hebt u een uitgesproken idee over de bloemen of een spreker? U kunt de gehele aankleding van de plechtigheid van tevoren vastleggen met uw uitvaartverzorger.

Aula in uw omgeving

Samen met de uitvaartleider wordt de locatie voor de plechtigheid gekozen. Dit kan een aula op de begraafplaats zijn, een crematorium, maar ook een kerk of een zaal bij een kerk behoort tot de mogelijkheden. Mocht dit echter niet kunnen, dan beschikken we zowel in Melissant als Hellevoetsluis over een eigen rouwcentrum met diverse mogelijkheden.

 

Crematieplechtigheid in het uitvaartcentrum

Een crematieplechtigheid wordt vaak gehouden in een crematorium, echter zien we steeds vaker dat er voor andere locaties wordt gekozen. Het Uitvaartcentrum Kievit in Hellevoetsluis is hiervoor prima geschikt. De gasten komen binnen via de entree

Entree uitvaratcentrum Kievit Hellevoetsluis

waarna ze in de grote zaal kunnen plaatsnemen waar ook de afscheid plechtigheid wordt gehouden,

Dienst opstelling

waarna de condoleance in de naast gelegen kleinere zaal kan plaatsvinden.

De ruimte in de kleinste zaal beperkt de grootte van de groep acondoleanceruimte Hellevoetsluisanwezigen, uw uitvaartleider neemt dit met u door.In de grote zaal is het mogelijk om uw eigen muziek te laten horen en daarbij foto's of filmpjes te laten zien.

 

De kist, urn en grafsteen

De kist is vaak het middelpunt van een uitvaartplechtigheid, ongeacht of het om een begrafenis of een crematie gaat. Zeker als er op of rond de kist bloemstukken

Urn in hartvorm

of een foto worden geplaatst. Het is dus belangrijk om met zorg een kist te kiezen. Ook bij het kiezen van de juiste urn dient u rekening te houden met een aantal factoren. Denk daarbij vooral aan materiaalkeuze, vormgeving en bijvoorbeeld een gedenkplaatje. Het is ook belangrijk om na te denken over waar de urn terechtkomt. Wilt u de urn bij uw nabestaanden thuis bewaren, of bijzetten in het familiegraf? Of wellicht iets anders?

Een grafsteen is een persoonlijk monument, een tastbare herinnering voor nabestaanden om naar terug te gaan. U moet nadenken over de tekst, gegraveerd in de steen of op een gedenkplaat. U kunt de tekst ook vergezeld laten gaan van een foto of symbolen, die voor uw leven van belang zijn. Daarnaast is er natuurlijk nog de keuze voor het materiaal en moet u nadenken over de vorm van de steen. Het plaatsen van een grafsteen, een monument of een mausoleum is wel aan regels gebonden, de regels verschillen per begraafplaats. Eisen kunnen bijvoorbeeld gesteld worden aan de afmetingen, het materiaal en het onderhoud.

Om u een breed assortiment gedenktekens aan te kunnen bieden werkt Uitvaartverzorging Kievit samen met gerenommeerde natuursteenbedrijven. De uitvaartleider kan u vele voorbeelden laten zien. U kunt ook kiezen voor een uniek monument. Op basis van uw persoonlijke wensen en voorkeuren wordt het monument op ambachtelijke wijze voor u vervaardigd.

Rouwkaarten en rouwbrieven

De meest gebruikte manier om familie, vrienden en bekenden op de hoogte te stellen van iemands overlijden is via een rouwkaart of rouwbrief. Ze dienen vaak ook als uitnodiging voor een begrafenis of crematie. De rouwbrieven worden opgesteld, geadresseerd en na controle van de postcodes snel door ons verzonden. Natuurlijk gaat alles in nauw overleg. Uw nabestaanden hebben één aanspreekpunt binnen onze organisatie. Zo weten zij altijd bij wie zij terecht kunnen met vragen.

Dankbetuigingen

Enkele weken na de uitvaartplechtigheid hebben nabestaanden vaak behoefte om alle naasten die steun hebben betuigd te bedanken. Dat gebeurt meestal in de vorm van een kaart of door middel van een advertentie.