24/7 bereikbaar op   0181 - 488 088

Wensen vastleggen voor na het overlijden

Iedereen moet de uitvaart krijgen die bij hem of haar past. Daar nemen we dan ook uitgebreid de tijd voor, de uitvaartbespreking is een praktische bespreking waarbij op papier wordt gezet wat de wensen zijn rondom de uitvaart en daarbij een opgave van de te verwachte kosten.

Een wensenlijst heeft geen officiële status en kan daarom alleen als leidraad worden gebruikt. Alleen een testament of een op de juiste wijze opgemaakt codicil, dat in zijn geheel handgeschreven, voorzien van datum en handtekening zijn rechtsgeldig.

Omdat er in korte tijd veel geregeld moet worden, volgt het uitvaartgesprek vrij kort na het overlijden. Het kan voor nabestaanden daarom praktisch zijn als zij een wilsverklaring van de overledene hebben. Het maken van keuzes wordt eenvoudiger als je weet welke wensen iemand heeft. Uitvaartverzorging Kievit heeft hiervoor een aantal mogelijkheden.

De voorbespreking, dit is heel praktisch als het overlijden op korte termijn is te verwachten. De voorbespreking is heel praktisch en informatief van aard. We doorlopen samen met u alle stappen, zetten uw keuzes tot in detail op een rij en verwerken dit tot een draaiboek. Zo weet u zeker dat aan alles wordt gedacht en is vanaf het allereerste moment helder wie wat moet doen. Dat geeft rust voor uzelf en schept duidelijkheid voor uw nabestaanden.

Niet iedere uitvaartverzorger of uitvaartverzekeraar biedt deze mogelijkheid. Omdat in een voorbespreking ook veel tijd gaat zitten brengen wij hiervoor een klein bedrag in rekening. U krijgt hiervoor naast de uitgewerkte wensenlijst ook een bewijs van inschrijving toegestuurd. Bij een bewijs van inschrijving krijgt u reductie van € 100,00 op de nota van de uitvaart als de gehele uitvaart door Uitvaartverzorging Kievit is verzorgd. (voor bestaande leden is er een aangepast tarief, waarbij alleen het uitwerken van de wensen wordt berekend, zonder daar een extra reductie aan op toe te passen)

Het wensenboekje, hierin kan u in grote lijnen vastzetten hoe de uitvaart er later moet gaan uitzien. Dit gebruiken we dan als leidraad voor de uitvaart.

Het is ook mogelijk om via deze site uw wensen vast te leggen.

Vul zoveel mogelijk gegevens in. U kunt of wilt misschien niet alle gegevens invoeren, maar hoe meer gegevens u invult hoe makkelijker het is voor uw nabestaanden. Na het invullen van de lijst drukt u op verzenden. U krijgt dan ook een exemplaar gemaild om te bewaren. Als wilt dat wij een exemplaar in ons archief bewaren kunt u deze doormailen naar info@kievit-uitvaart.nl

Stap 1 van 18

Persoonlijke gegevens